Foto: Frank Holm / Out & About. Fra venstre: Tommy Petersen (han/ham), Brian Allesøe (han/ham), Caroline Thøgersen (hun/hende), Lars Christian Østergreen (han/ham), Lars Henriksen (han/ham), Benjamin Hansen (han/ham) og Nina Matusik (hun/hende). Ikke med på billedet er Lai Christian Balsig (han/ham) og Fombu Asaha (han/ham).
“Lighed og kvalitet”. Sådan opsummeres Copenhagen Prides vision for de næste tre år, hvor fokus vil være på at fejre og udvikle organisationens styrker og erkende dens svagheder.
Den 7. november 2022 afholdt Copenhagen Pride sin ordinære generalforsamling.
Organisatorisk forperson Benjamin Hansen og politisk forperson Lars Henriksen fremlagde årsrapporten på bestyrelsens vegne, og fokus var på, at organisationen trods udfordringer lykkedes med at skabe nogle flotte og vellykkede events, som blev godt modtaget af miljøet. Med både gamle og nye tiltag var der masser at opleve under årets to Pride Weeks, og derudover har der været masser af international aktivitet med besøg til Prides i blandt andet Norge, Finland og Serbien, og organisationen har igen ydet støtte til en række lokale og internationale projekter, blandt andet i Afghanistan, Uganda og Ukraine.
Desuden blev sløret løftet for nogle af organisationens ambitioner i de kommende år frem mod Copenhagen Prides 30-års jubilæum i 2026. Blandt højdepunkterne var fokus på kvalitet og etiske partnerskaber og merchandise, paradegennemgang, strategisk kommunikationsindsats og en fornyet tilgang til organisationsudvikling og styring. Alt i alt at få Copenhagen Pride til at være den bedste organisation, det kan være.
“Copenhagen Pride er kommet ud på den anden side af WorldPride med styrke og stabilitet og et globalt ry som en Pride med værdier, mening og kraft til at skabe forandring. Vi skal nu gribe mulighederne for at sikre, at dette omdømme udvikles og forbedres i de kommende år, og anerkende vores fejl og områder, hvor vi kan udvikle os, så vi virkelig bliver en af verdens førende prides,” sagde organisatorisk forperson Benjamin Hansen under præsentationen.
Da det kom til bestyrelsesvalget, var det en fredelig affære: Der var ikke opstillet flere kandidater, end der er plads til i bestyrelsen, og Lars Christian Østergreen, Caroline Thøgersen og Brian Allesøe blev alle genvalgt med klapsalver. Fombu Asaha blev indstillet som suppleant til bestyrelsen og blev også genvalgt. Bestyrelsen har således de samme ansigter som efter sidste generalforsamling, en dedikeret gruppe mennesker, der allerede er godt i gang med arbejdet med at sikre, at organisationen bliver den bedste, den kan være.
Optakten til generalforsamlingen forløb ikke helt gnidningsfrit, da indkaldelsen via et LGBTI+ medie var kommet to dage for sent ud i henhold til vedtægterne, og generalforsamlingen derfor var i fare for at blive erklæret ugyldig. Det blev der sagt undskyld for, og det blev understreget, at det ikke var mediets skyld. Ingen medlemmer ønskede dog at gøre indsigelse mod afholdelsen af generalforsamlingen, så efter at dirigenten havde konstateret, at mødet var lovligt og beslutningsdygtigt, kunne aftenen begynde.
Næste år vil Copenhagen Pride naturligvis også sende indkaldelsen til generalforsamlingen til LGBTI+ medierne, men det bliver uden at have det som krav: Generalforsamlingen stemte nemlig for en omformulering af vedtægternes paragraf 6.2, så det ikke længere er obligatorisk for at afholde generalforsamlingen.