’Marleys første skoledag’
Med et smukt produkt der er skabt specielt til Copenhagen Pride er Faun & Luna, en nyopstartet virksomhed, der specialiserer sig i kunst til børn, kommet med i rækken af Product Partners med kunstværket ’Marleys første skoledag’. Værket er særligt tilegnet regnbuebørn og deres forældre.
’Marleys første skoledag’ er et fine art Giclée tryk, der fokuserer på kærlighed, inklusion og det smukke ved at være del af en regnbuefamilie. Hvert kunsttryk er nummereret og signeret af kunstneren Caterina Pantani og har et tilhørende eventyr om Marley, og de forskellige børn og familier han møder på sin første skoledag.
Faun & Luna
Faun & Luna er skabt ud fra idéen og ønsket om at kunstens magiske univers bør være tilgængeligt allerede fra barndommen.
”Vi blev klar over at vi ved at bygge bro mellem barn og kunstværk med et lille eventyr, der forklarer betydningen bag værket, kan føre vores drøm og vision ud i livet. Det var startskuddet til, at vi fandt på at skrive små eventyr til hver illustration,” forklarer co-founder Amalie Born.
Det tog ikke lang tid, før eventyrene om fantastiske dyr, måner og planter udviklede sig, eftersom de tre grundlæggere af Faun & Luna blev opmærksomme på værkernes evne til at formidle og skabe dialog omkring vigtige og nogle gange svære emner.
Amalie tilføjer, ”Vi indså hurtigt, at hvert værk kunne formidle mere end bare en historie, men rent faktisk også et budskab og en morale som børn kan forstå og relatere til. Derfor berører og normaliserer flere af vores eventyr emner såsom hjemve og det at man godt kan lege med andre selvom de er anderledes end en selv.”
Rejsen mod Copenhagen Pride
Faun & Lunas medvirken i Copenhagen Pride begyndte at tage form under Copenhagen 2021 – WorldPride og EuroGames, da bekendte til de tre grundlæggere italesatte et behov. ”En god veninde foreslog os at udvikle et kunstværk, der henvendte sig specifikt til regnbuebørn og deres familier. Hun forklarede, hvordan hun selv var på udkig efter fortællinger, som hendes egne børn kunne relatere til,” forklarer co-founder Louisa Channouf.
Hos Faun & Luna gik de, i samarbejde med forskellige regnbuefamilier fra deres netværk, straks i gang med værket, der blev udviklet med et ønske om at skabe resonans hos regnbuebørn.
Den tredje co-founder og Faun & Lunas egen kunstner, Caterina Pantani, tilføjer: ”Vi ønskede at skabe fokus på kærlighed og på at kærlighed kan komme i alle former og størrelser. Det er kærlighedens handling der tæller. Hvem pakker din madpakke? Hvem synger din godnatsang? For os er det essensen af kærlighed og netop det vi gerne vil illustrere med ’Marley’. Vi håber derfor, at så mange børn som muligt kan relatere til og genkende sig selv og deres familie i værket”.
Faun & Luna består på nuværende tidspunkt af de tre grundlæggere, men virksomheden har store ambitioner om vækst i fremtiden. Med disse ambitioner følger flere kunstværker, der formidler vigtige og meningsfulde emner for børn. ”Mens vi vokser ønsker vi at dele flere af kunstens vidundere, vigtige moraler og magien ved højtlæsning. Og som Faun & Luna vokser, stræber vi efter at bevare de værdier som har bragt os hertil hvor vi står i dag.”
Fejring af forskelligheden
Hos Copenhagen Pride er vi glade for at samarbejde med en virksomhed, der i så høj grad er med til at synliggøre regnbuefamilier. Som organisation har vi netop også et ønske om at hjælpe regnbuefamilier med at finde netværk og andre at spejle sig i. Bladt andet afholdt vi sidste år en Pride Dinner for regnbuefamilier, som Copenhagen Prides frivilliggruppe stod for, hvilket var en stor succes.
”Med ’Marleys første skoledag’ giver Faun & Luna alle børn mulighed for at indgå i en dialog omkring, at familier kan se ud på alle forskellige måder, i en tone og et tempo, der er på barnets egne præmisser,” siger organisatorisk næstforperson Caroline Thøgersen, der selv har sin egen regnbuefamilie. ”Vi er rigtig glade for at være indgået i et samarbejde, der sætter forskellighed i fokus – som Pride-organisation har vi indgående kendskab til vigtigheden af at se sin egen oplevelse reflekteret, og særligt for børn kan det gøre en enorm forskel.”
“Det at åbne op for familien som begreb skaber plads, til at alle mennesker har en mulighed for at kunne genkende sig selv og sin familie. Når vi ser mangfoldighed skildret i kunst og litteratur gør det, at der skabes plads til samtale og forståelse,” fortsætter Caroline Thøgersen. “Børn har en misundelsesværdig positiv ligetil og uskyldig tilgang til tilværelsen, som vi kan lære meget af.”
Læs mere her.